« De moderne cataloguswoning | Hoofdpagina | KAIT Kobo »

The Endless City

The Endless CityThe Endless CityThe Endless CityThe Endless City

The Endless City is een recent uitgekomen boek over de hedendaagse stad, een onderwerp dat veel architecten en denkers tegenwoordig bezig houdt. Het boek dat is uitgegeven door Phaidon is samengesteld door Ricky Burdett and Deyan Sudjic. Het is een ongeëvenaarde study naar de groei van 6 grote wereldsteden: New York, Sjanghai, Londen, Mexico City, Johannesburg en Berlijn.

Het boek bevat veel beeldmateriaal in de vorm van foto’s, illustraties, statistieken en infographics. Daarnaast hebben er veel bekende wetenschappers en architecten aan het boek meegewerkt waardoor er een gedetailleerd beeld ontstaat van onze wereldsteden en hun verschillen onderling. Hieronder een selectie uit de ruim 30 mensen die hebben meegewerkt aan het boek:

Reacties (1)

Dipho:

Dit vindt ik een fantastische posting van je. Sassen en Koolhaas rulen enorm, je weet toch. En dan ook nog een stukkie Joburg- echt helemaal geweldig. Gewoon super goed dat je een site kan vinden waar je dagelijks gewoon helemaal blij van wordt. En dan ook nog zo mooi ontworpen.
Nee.. ff serieus, dit is de eerste posting waar ik nog iets mee heb. Tip van Tess: misschien ook wat info over waar je het boek kan kopen, etc.. is misschien wel handig. je weet toch, altijd kritisch zijn. veel plezier vanavond in rotjeknor en hopelijk morgen samen reggaebomben.
xReageer