« Snap! | Hoofdpagina | Giorgio Armani 5th Avenue »

163 PRS / olivers place

Moxon - 163 PRS / olivers placeMoxon - 163 PRS / olivers placeMoxon - 163 PRS / olivers placeMoxon - 163 PRS / olivers place

De ontwerpers van Moxon architects ontwierpen dit kantoorpand voor een kavel dat zich direct naast een rotonde bevindt in de stad Preston, in het noordwesten van Engeland. Door de geanodiseerde aluminium vinnen aan het gebouw lijkt het gebouw in beweging. Het doet denken aan de lijnen die striptekenaars om snel naderende auto’s en superhelden tekenen.

De vinnen zijn ook nuttig: Een hoogstaande zomerzon wordt buitengehouden terwijl een lage winterzon wordt toegelaten en het gebouw zoveel mogelijk verwarmt.

De automobilisten op de rotonde hebben een spectaculair veranderend beeld als ze langs het gebouw rijden. Door de richting van de vinnen en de beweging van de auto’s opent en sluit het gebouw zich naarmate de positie van de voorbijganger verandert.

Reageer