Hoofdpagina

Interieur archief

9 november 2008

European hotel design awardsEuropean hotel design awardsEuropean hotel design awards

Concrete architectural associates uit Amsterdam hebben de hoofdprijs van de European Hotel Design Awards 2008 gewonnen met hun vernieuwende hotelconcept voor Citizen M. Citizen M is een Nederlandse hotelketen dat haar eerste hotel heeft geopend in de buurt van Schiphol.

Het hotel bestaat uit 230 kamers die als losse units in een fabriek worden gebouw en gemeubileerd waarna ze worden opgestapeld als zeecontainers tot een volwaardig hotel. Elke kamer is 14 vierkante meter groot en bestaat voor het grootste deel uit een tweepersoonsbed en twee ronde, glazen ruimtes waarin de douche en het toilet zich in bevinden.

Concrete architectural associates waren genomineerd in vijf categorieën:

Best Architecture (newbuild)

Best Interior Design (Standard Branded Guestroom)

The Graphic Design Award

The Innovation Award

The Technology Award

In de laatste drie viel Concrete in de prijzen waarna ze ook naar huis gingen met ‘the grand price’.

11 oktober 2008

SignteriorSignteriorSignterior

Architect Nobuhiro Nakamura van architectenbureau A-Asterisk uit Sjanghai is de bedenker van het interieursysteem Signterior. Het systeem helpt mensen de weg te vinden binnen kantoren of winkels. Doormiddel van verschillende gekleurde lijnen kan de bezoeker zijn weg naar een specifieke afdeling of de dichtstbijzijnde uitgang vinden.

28 augustus 2008

Soft spaceSoft spaceSoft spaceSoft space

Op het afgelopen Film festival van Rome stond dit PSP infopoint van Sony. De wanden van het paviljoen waren gemaakt van een lichtdoorlatend lycra waardoor je 'in de wand' kon gaan zitten en zo rustig een PSP kon uitproberen.

Het ontwerpteam dat heeft gewerkt aan dit tijdelijke bouwwerk bestond uit de architecten: Ketty Di Tardo, Alberto Lacoveni, Luca La Torre van het Italiaanse architectenbureau ma0.

16 februari 2008

concrete architectural associatesconcrete architectural associatesconcrete architectural associates

Op woensdag 23 januari werd het nieuwe Koninklijke vipcentrum op Schiphol geopend. Het exclusieve centrum werd ontworpen door concrete architectural associates. Concrete had verder de supervisie over de verschillende onderdelen van het centrum die werden ontworpen door de top van de Nederlandse designwereld. Zo werkte Hella Jongerius, Piet-Hein Eek, Marcel Wanders, Joep van Lieshout en Studio Job mee aan het project.

In het centrum is een speciaal deel ingericht dat uitsluitend bestemd is voor de Koninklijke familie. De overige gedeelten zijn ook bestemd voor ministers, staatssecretarissen, topmannen in het bedrijfsleven en diplomaten. De riante sofa’s zijn bekleed met Koninklijk blauw en in speelhoek voor de kinderen is er Lego in de kleuren rood, wit en blauw.


9 februari 2008

Xile TunnelXile TunnelXile TunnelXile Tunnel

Xile, een flexibele tunnel ontworpen door de Zweedse ontwerper Mats Karlsson, is een van de drie winnaars van de AID Forum Awards 2008. Dit werd afgelopen dinsdag, 7 februari, in Stockholm bekend gemaakt. De tunnel, die is gemaakt van lichtdoorlatend plastic, won in de categorie 'interior design'. Verder is het object zowel binnen als buiten op te stellen en doordat het bestaat uit verschillende delen kan ook de lengte worden aangepast.

De AID Forum Awards worden georganiseerd door de Zweedse architectuur en design tijdschrift Forum Aid. De andere twee categorieën, voor architectuur en voor vormgeving, werden gewonnen door respectievelijk 3XN Architecten en de ontwerpers van Komplot, beiden uit Denemarken.

4 februari 2008

Illy push button houseIlly push button houseIlly push button houseIlly push button house

Met een druk op knop opent deze zeecontainer zich om in 90 seconde te transformeren in een compleet huis met woonkamer, slaapkamer, keuken, studeerkamer en eethoek. Na de eerste versie die Illy in samenwerking met architect Adam Kalkin exposeerde op de 52e biënale in Ventië is er nu een tweede versie uitgebracht. Deze versie is in uitgeklapte vorm een stuk ruimtelijker, al heeft het daarvoor zijn dak moeten inleveren ( zie eerste versie ).

De eerste versie van het Illy Push Button House:

3 januari 2008

Onder de titel "Design Hack" heeft de Faculteit Industrieel Design aan The University of the Arts in Philadelphia een driedaagse ontwerpsessie georganiseerd met als doel de rol van industrieel ontwerpers in de opkomende DIY cultuur te onderzoeken. Hiervoor werden de wereldberoemde ontwerpen van Charles en Ray Eames fysiek veranderd waarbij ze, volgens de makers;

"werden bevrijd van hun iconische en elitaire karakter."
"Het project is geen kritiek op Eames, maar een vervolmaking van de originele ideeën."

Aan het project werkten mee: Jared Delorenzo, Tim Peet, Alexandra Temple Powell, Tom Reynolds, Alie Thomer, and Andrew McCandlish.