Hoofdpagina

Media archief

7 maart 2008

The Endless CityThe Endless CityThe Endless CityThe Endless City

The Endless City is een recent uitgekomen boek over de hedendaagse stad, een onderwerp dat veel architecten en denkers tegenwoordig bezig houdt. Het boek dat is uitgegeven door Phaidon is samengesteld door Ricky Burdett and Deyan Sudjic. Het is een ongeëvenaarde study naar de groei van 6 grote wereldsteden: New York, Sjanghai, Londen, Mexico City, Johannesburg en Berlijn.

Het boek bevat veel beeldmateriaal in de vorm van foto’s, illustraties, statistieken en infographics. Daarnaast hebben er veel bekende wetenschappers en architecten aan het boek meegewerkt waardoor er een gedetailleerd beeld ontstaat van onze wereldsteden en hun verschillen onderling. Hieronder een selectie uit de ruim 30 mensen die hebben meegewerkt aan het boek:

2 januari 2008

MIMOA.eu is een nieuw internetportal voor Moderne Architectuur in Europa. Met exacte adresgegevens gekoppeld aan een interactieve kaart is MIMOA een persoonlijke architectuurgids voor gebouwen, interieurs, pleinen, parken en bruggen. Ga je naar Londen of Sint Petersburg, Tirana of Bilbao, een stedentrip of architectuurbezoek is in een paar muisklikken gepland. MIMOA (MI MOdern Architecture) is een Engelstalige 'user generated' website die voor iedereen gratis te gebruiken is. Gebruikers kunnen projecten publiceren, bezochte objecten recenseren en het commentaar van andere bezoekers, vaak lokale bewoners, lezen. Ze kunnen projecten als favorieten aanmerken (Mi favorites), aangeven waar ze al geweest zijn (Mi was here) en binnenkort ook hun eigen architectuurgids samenstellen (Mi guide). MIMOA richt zich speciaal op het bezoeken van architectuurprojecten.

"De projectbeschrijvingen bevatten altijd het exacte adres, de openingstijden en een beschrijving hoe je er met het openbaar vervoer kunt komen"

zegt Naomi Schiphorst, creatief directeur van MIMOA.

"Daarnaast staan bij elk project foto's, een korte omschrijving en basisgegevens zoals de naam van de architect, het jaar van uitvoering en de functie van het gebouw. De objecten worden weergegeven als een soort punaises op een kaart van Google Maps. De Mi favorites zijn roze gemarkeerd en de plaatsen die je al bezocht hebt, de Mi was here, zijn groen."

  1. Mimoa